Tiching

24/06/2014

Tiching és una xarxa educativa escolar que pretén ser un espai de referència en el qual la comunitat educativa pugui trobar i compartir els recursos necessaris per aprendre i ensenyar millor. El seu objectiu és fer accessibles a docents, estudiants i famílies tots els continguts digitals educatius que existeixen en internet i difondre’ls de forma personalitzada.

La xarxa està estructurada al voltant de 3 grans eixos: Món, Escola i Classes. Món s’organitza entorn de grup interessats en temàtiques específiques, Escola és un espai compartit entre tots els membres d’un mateix centre educatiu i Classes permet crear i administrar un entorn d’ensenyament i aprenentatge per a un grup d’alumnes.

Tiching dóna accés a milers de continguts digitals amb formats molt diversos -activitats interactives, jocs, videos, presentacions, textos, webquests, etc.- classificats en funció d’etapes educatives i blocs temàtics. Els continguts digitals són de tres tipus: recursos (unitats mínimes de contingut), seqüències didàctiques (conjunt d’activitats d’ensenyament i aprenentatge i d’avaluació estructurades de manera que permetin aconseguir uns objectius d’aprenentatge concrets) i llibres de text (conjunts de seqüències didàctiques).

Per localitzar els continguts educatius Tiching disposa d’un cercador que permet fer cerques semàntiques i filtrar per competències i etapes educatives, així com mitjançant Explora, que permet accedir als continguts recomanats tenint en compte les preferències definides per l’usuari.

El sistema també permet afegir nous continguts, de manera que professors, estudiants, editorials, o altres membres de la comunitat que hagin creat els seus propis recursos i desitgin compartir-los i difondre’ls puguin fer-ho a través de Tiching.

Els usuaris poden crear-se un espai propi, Biblioteca, on guardar i organitzar en carpetes els recursos, seqüències i llibres de text que li interessen i amb els quals està treballant.

En 2014 Tiching està present en 19 països i compta amb 672.920 continguts.

http://bridginglearning.psyed.edu.es/wp-content/uploads/2014/06/tiching-logo-apaisado.jpg
Classificació: educadors estudiants i famílies batxillerat educació infantil educació primària educació secundària totes les matèries

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electronic no es publicarà. Els camps obligatoris están marcats *