10/02/2016

El proper 19 de febrer tindrà lloc la quarta edició de la Barcelonada, experiència educativa que s’organitza anualment i que té com a objectiu que els joves aprenguin a moure’s i a saber localitzar diferents punts de la ciutat combinant mitjans clàssics (targetes, mapes …) amb dispositius i aplicacions digitals (geolocalització, codis QR, realitat augmentada …). En la present edició participen 19 instituts de Manresa, Badalona, ​​Capellades, Vallbona d’Anoia, Castellar del Vallès, Sant Fost de Campcentelles, Sant Joan de Vilatorrada i Sallent, entre d’altres municipis.

L’activitat consisteix en que els alumnes, generalment de 3r o 4t de la ESO o Batxillerat organitzats en petits grups, han de planificar i realitzar un itinerari que parteixi de la Plaça Catalunya i que recorri diversos punts importants de la ciutat que els ha tocat a l’atzar ajudant-se de diferents aplicacions en els seus telèfons mòbils. Han de deixar constància del seu pas per cada un dels diferents punts que van recorrent publicant a Instagram una foto o un vídeo dels membres del grup en el lloc.

La Barcelonada forma part d’un projecte més ampli que està impulsat per l’equip LaceNet amb el suport dels centres educatius que participen i la col·laboració de la UPC: el World Mobile City Project (WMCP). En aquest curs, està previst que es desenvolupi la iniciativa en diferents ciutats de Catalunya (Barcelona, ​​Manresa i Igualada), de la Comunitat Valenciana (València, Alcoi, Castelló, Cinctorres i Camp de Morvedre) i d’Aragó (Saragossa).

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electronic no es publicarà. Els camps obligatoris están marcats *

Tags