NOVUM 2015 Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació

10/04/2015

logo_novum_final

La Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona organitza del 14 al 30 abril 2015 la novena edició de NOVUM, el Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació de Barcelona, amb el propòsit de promoure la Creativitat i la Innovació en la ciutat. Aquest festival pretén ser un espai de contacte i d’interacció entre els diferents agents culturals, científics, tecnològics i empresarials amb l’objectiu últim d’ajudar a visualitzar la cultura científica i tecnològica.

El festival compta amb una àmplia programació d’activitats organitzades en cinc àmbits:

Ciència ciutadana

Des de l’oficina de ciència ciutadana de BCNLab es promouen aquells projectes científics que impliquen la ciutadania en tasques pròpies de la investigació científica. Durant el festival, els assistents podran conèixer, reflexionar i participar en alguns dels projectes de ciència ciutadana que es fan a la ciutat.

Arts i interferències

Una oportunitat per descobrir aspectes de la ciència i la tecnologia que generin debat, així com les aproximacions artístiques que actuen com a catalitzador per a la reflexió. Seran presentats projectes amb un ampli reconeixement internacional a més de tallers, performances i peces artístiques en llocs anòmals per a la ciència.

Mostra audiovisual

Es projectarà una selecció dels millors documentals sobre ciència i tecnologia inèdits a Barcelona, ​​que comptarà amb títols com Alive Inside (premi del públic al millor documental al Festival de Sundance 2014), que mostra la lluita contra el sistema de salut per a demostrar la capacitat regenerativa de la música en la lluita contra la pèrdua de memòria, o More Than Honey, una mirada en profunditat a les colònies d’abelles de Califòrnia, Suïssa, Xina i Austràlia.

La festa

Durant l’últim cap de setmana d’abril Glòries es transformarà en un laboratori per a grans i petits, per viure la ciència, la tecnologia i la innovació en primera persona. Els assistents podran treballar al costat d’investigadors, veure la ciència de prop i participar en una gimcana que els portarà per diversos llocs de la ciutat.

Novum Pro

Aquest àmbit estarà dividit en dos blocs: el primer recorrerà l’educació des de primària fins a la Universitat, amb propostes que vinculin la docència amb el món real en canvi constant. El segon aplicarà les resolucions preses en l’àmbit de Recerca i Empresa en l’edició de 2014, iniciatives que volen consolidar-se i créixer en aquesta edició del Novum.

Més informació

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electronic no es publicarà. Els camps obligatoris están marcats *

Tags