Exposició “Sputnik: l’odissea del Soyuz 2”

19/02/2015

sputnik

La Fundació Sputnik es proposa esclarir molts episodis foscos del programa espacial soviètic. Un dels més enigmàtics és l’epopeia del Soyuz 2. Aquesta nau va ser llançada el 25 d’octubre de 1968 amb el coronel Ivan Istotxnikov i la gossa Kloka a bord.  Amb les dades disponibles actualment, la Fundació ha reunit fotografies i materials diversos que permeten la reconstrucció més completa d’aquesta odissea.

La mostra consta d’una col·lecció de fotografies i d’objectes força curiosos, com ara una bossa per a la recollida d’orina en condicions d’ingravitació, la forquilla i l’obrellaunes que es van fer servir el 6 d’agost de 1961 per German Titov, el primer home que va menjar a l’espai i segon cosmonauta soviètic, fotografies dedicades, diaris, dibuixos tècnics, diagrames i papers personals dels cosmonautes.

Aquesta exposició ha estat produïda per la Fundació Sputnik de Moscou. La seva actual presentació a CosmoCaixa ha estat coordinada pel professor Joan Fontcuberta, representant de la Fundació Sputnik a la Unió Europea.

ACTIVITAT OBERTA

  • Data: del 21 de febrer al 31 de maig de 2015
  • Horari: de 10.00 a 20.00h
  • Ubicació: CosmoCaixa Barcelona. Carrer de Isaac Newton, 26, Barcelona 08022

Més informació

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electronic no es publicarà. Els camps obligatoris están marcats *

Tags